Kovada Gölü, 32-26, Haymana, Kırıntı, Eğirdir, Isparta, Akdeniz Bölgesi, Türkiye
Giriş Ücreti₺10
Ücretsiz
Açıklama
Özellikler
Adres
Kovada Gölü Kamp Alanı Hakkında
Kovada Gölü, Eğirdir Gölü’nün doğal bir uzantısıdır. Gölün çevresi zengin bir bitki örtüsüne sahiptir. Göl Isparta’ya 73 km, Eğirdir Gölü’ne ise 24 km uzaklıkta eşsiz bir doğal güzelliktir. Kovada Gölü, Milli park olarak geçtiği için burada kamp yapmak ya da bölgeye girmek isteyenler için giriş ücreti vardır. Kovada Gölü’nde kamp yapmak isteyenlere benim tavsiyem sonbahar aylarını tercih etmeleridir. Sonbaharda inanılmaz görüntüler ortaya çıkmaktadır.
Kovada Gölü’nde Kamp Yapılır Mı?
Kovada Gölü’nde kamp yapmak serbesttir. Bazı durumlarda yetkililerden izin almanız gerekebilir. Bölgede herhangi bir kamp işletmesi olmadığı için istediğiniz yerde kamp yapabilirsiniz. Genellikle gölün yakınları ya da ormanın göl manzaralı bir bölgesi tercih ediliyor. Özellikle hafta sonları günü birlikçiler tarafından çok tercih ediliyor. Bu yüzden girişten biraz uzak bir bölgeye çadırlarınızı kurmanız, daha sakin bir kamp yapmanız için önem arz ediyor.
Kovada Gölü’nde Ne Yapılır? İmkanlar Nelerdir?
Kovada Gölü, ziyaretçi merkezine giderek milli park hakkında bilgiler alabilirsiniz.
Gölde balık çeşitliliği çok fazla bu yüzden yanınızda olta bulundurmalısınız belki akşam yemeği bedavaya gelebilir 🙂
Kovada Gölü etrafında belirlenmiş iki yürüyüş parkuru var. Birisi 8,5 km diğer 5 km uzunluğunda. Bu parkurlarda keyifli yürüyüşler yapabilirsiniz.
Milli park içerisinde gözetleme kulesi var. Bu kuleye çıkarak etrafı seyredebilirsiniz.
Yürüyüş yolları üzerinde karşınıza çıkacak ”Manzara Seyir Tepeleri” sayesinde harika manzaralar seyredebilirsiniz.
Kovada Gölü etrafında bisikletle gezintiye çıkabilirsiniz.
Göle gelmeden merkezden ihtiyaçlarınızı karşılamanızda fayda var. Bölgede herhangi alışveriş yapabileceğiniz bir yer bulunmuyor.
Kovada Gölü’ne Nasıl Gidilir?
Isparta’dan Eğirdir Gölü’ne vardıktan sonra, Kovada Gölü tabelalarını takip ettikten sonra Eğirdir Gölü’nden 20 km bir yolculuktan sonra Kovada Gölü’ne varıyorsunuz.