Bulgarian BG English EN French FR German DE Italian IT Portuguese PT Russian RU Spanish ES Turkish TR Ukrainian UK

20 Ülke 44 Şehir Teksinfatihli ile Gezgin Röportajı

20 Ülke 44 Şehir Teksinfatihli ile Gezgin Röportajı

20 Ülke 44 Şehir Teksinfatihli ile Gezgin Röportajı

20 Ülke 44 Şehir Teksinfatihli ile Gezgin Röportajı
BLOG İÇERİĞİ

20 Ülke 44 Şehir Teksinfatihli ile Gezgin Röportajı

Gezgin röportajları bölümümüzün bugünkü konuğu Teksin Fatihli. Öncelikle bizi kırmayıp röportaj isteğimizi kabul ettiği için kendisine teşekkürlerimizi sunarız. Bu bölüm içerisinde gezginler hakkında bütün merak ettiklerinizi zamanla öğrenebileceksiniz. Teksin Hanımı merak edenleri çok bekletmeden röportajımıza geçelim…

  • Bize biraz kendinizden kısaca bahseder misiniz?

Adım Teksin Fatihli. Psikolojik danışmanım. Aynı zamanda Marmara Üniversitesi’nde Yönetim ve Çalışma Psikolojisi bölümünde yüksek lisans yapıyorum. İstanbul’da yaşıyorum. Hayatımı tamamen kamp ve seyahat üzerine sürdürüyorum.

  • Gezmek, seyahat etmek sana neyi ifade ediyor? Gezmeye nasıl karar verdiniz?

Aslında her zaman içimdeymiş ama bu tarz bir gezme tutkusunun farkına maalesef biraz geç varmışım. Yaklaşık 3 yıldır bu şekilde geziyorum. Daha öncesinde tatil ve şehir gezileri şeklinde geziyordum. Seyahat etmek benim için tamamen özgür olmayı, sınırları kaldırmayı ve konfor alanının dışına çıkmayı ifade ediyor. Yolda olmak, sürekli keşfetme ve deneyimleme halinde olmak hayatımın en önemli parçası haline geldi.

  • Gideceğin yerlerin kararını nasıl veriyorsun? Planlamanı nasıl yapıyorsun?

Genellikle çok hızlı ve anlık kararlar şeklinde oluyor. “Yapar mıyız? Yaparız yaa!” Daha sonrasında ise uzun araştırmalar, incelemeler, yerli-yabancı bloglardan bilgi edinme şeklinde gelişiyor. Bazı seyahatlerimde ulaşım, konaklama ve kalacağım gün şeklinde temel planlamayı yapıp geri kalan her şeyi spontane yaşıyorum. Bazılarında ise daha çok yer gezebilmek ve zamandan kazanmak için gün gün planlama yaptığım da oluyor. Gitmeden önce mutlaka bir “Gitmek İstediğim Yerler Listesi” yapıp bunları haritaya işaretliyorum, gezerken oldukça işime yarıyor. Aynı zamanda gezerken de keşfettiğim ve sonradan da eklediğim birçok şey oluyor.

  • Bu kadar çok seyahat ederken, gezmek için gerekli parayı nerden buluyorsun? Bütçeni nasıl yönetiyorsun? Gezmek için sadece para mı gerekli?

Düzenli bir işim var fakat paramı nereye harcamayı daha çok istediğime göre ayarlıyorum. Eskiden kozmetiğe, alışverişe, dışarıda yiyip içmeye çok fazla para harcardım. Artık hepsini ihtiyacım olan kadar seviyesine indirip seyahate ayırıyorum. Ama aslında her şey sizin beklentinize bağlı ve bir alternatif mutlaka var. Konaklama için otel yerine Couchsurfing, Airbnb evleri ya da Booking’den oldukça ucuza hostel kullanabilirsiniz. Her öğünde restauranttan yemek yerine marketlerden sandviç, meyve, noodle, makarna ve hazır gıdalarla günü çıkarabilirsiniz. Eğer çantanız uygunsa yola çıkarken buradan tok tutucu ama az yer kaplayan yulaf, kuruyemiş, konserve ve atıştırmalıkları yanınıza alıp tasarruf edebilirsiniz. Zamanınız varsa otostop yapabilirsiniz. Ulaşımı geceye denk getirip uyku işini uçakta, otobüste, havaalanında çözebilirsiniz. Ben bu şekilde ulaşım, konaklama ve yeme-içme harcamalarımı minimuma indiriyorum. Ama gittiğim ülkelerin kültürüne ait şeyleri de ara ara mutlaka yiyorum. Anı olarak kendime mutlaka bir şeyler alıyorum. Çok sevdiğim bir yerde bütçemi bir kenara bırakıp kendimi ödüllendiriyorum. Seyahati eziyete değil maceraya dönüştürüyorum aslında

  • Seyahatlerinde nasıl sorunlarla karşılaşıyorsun? Seyahatlerin esnasında karşına çıkan sorunlarla nasıl baş ediyorsun? Kendini tekrar nasıl motive ediyorsun?

Elbette her şey göründüğü kadar kolay olmuyor. Sırt çantam mevsimsel olarak değişmekle birlikte genelde 12 ile 18-20 kilo arasında oluyor. Böyle bir çantayla hem sıcakta hem de soğukta yürümek, indirip tekrar takmak oldukça zor oluyor. Norveç’te -30’larda kamp yaparak gezdiğim seyahatimde en büyük sorun soğuk ve rüzgârdı. Eldivenleri çıkardığımda his kaybı oluyordu. İsveç’te yine kış ayında çadırı kuracak yer bulamadığımız ve tren istasyonu kapandığı için sokakta uyuduk. Sürekli bir yerden bir yere ulaşmaya çalışmak, yolda olmak, uykusuzluk, istediğin şeyi her zaman yiyip içememek, her sabah ağrılarla, yorgun ve enerjisiz uyanmak, yazları ise yakıcı güneşin altında kilometrelerce yürüyüp otostop yapmak, sürekli yerleşip tekrar toplanmak oldukça zorlayıcı. Ama keşfetmenin, yeni yerler görmenin ve hayallerime ulaşacak olmanın heyecanı her türlü zorluğu sıfırlayıp beni motive ediyor.

  • Bu kadar çok seyahat etmek sana ne katıyor?

Yeni kültürler, yeni insanlar, yeni yerler, dünyaya bambaşka bakabilmek, sürekli keşfetme tutkusu…

  • Bugüne kadar gezdiğin yerlerde seni en çok etkileyen yer neresiydi?

Elbette ki Norveç Muhteşem bir doğa ve başınızı kaldırdığınızda gökyüzündeki Kuzey Işıkları…

  • Şimdiye kadar kaç ülke kaç şehir gezdin? Ulaşmak istediğin bir hedef var mı?

Şu ana kadar 20 ülke 45 şehir gezdim. Önümüzdeki günlerde çıkacağım Latin Amerika seyahatimle bu sayı daha da artacak

  • Bugüne kadar seyahatinde başına gelen en ilginç olay neydi? Bize hikâyeni anlatır mısın?

Norveç’te otobanda otostop çekerken polislerin tehlikede olduğumuzu düşünüp yolun sağ şeridini trafiğe kapatıp bizi kurtarmaya gelmesi, Norveç polisinin resmi Twitter sayfasında bunu paylaşmaları. Polisin bizi arabaya bindirirken 18-20 kiloluk çantalarımızı arabaya kendi koyması ve “Safety first!” diyerek bizi korumaya devam etmesi.

  • Yollara çıkmak ve seyahat etmek isteyen ancak cesaret edemeyen insanlara tavsiyelerin neler?

Çevremde çok fazla insanı bu şekilde cesaretlendirip yola çıkmaya ve kampa başlamaya motive ettim, etmeye de devam ediyorum. Hep birilerini bekliyorlar. Bir adım atmaktan çekiniyorlar. Arkadaşlarımla yaptığım her şeyden çok keyif almakla birlikte, tek başıma yola çıkmayı da seviyorum. Yolun getirdikleri, yeni insanlar, kültürler hepsi apayrı deneyimler katıyor. Bir şeyi gerçekten istiyorlarsa onu tek başına yapmanın çekinilecek, korkulacak bir şey olmadığını kabul etmeleri gerekiyor.

  • İnsanlar seni neden takip ediyor ya da neden takip etmeliler?

Bunu zaman zaman ben de kendime soruyorum J Kamp ve seyahat temalı bir profilim var. Gezdiğim yerlerden paylaşımlar yapıyorum, kamp ve seyahat konusunda bilgi veriyorum. Seyahat dönüşü kendi bloğumu açıp tüm bilgi ve deneyimlerimi orada da paylaşıyor olacağım.

  • Gelecekle alakalı ne düşünüyorsun? Önümüzde ki 5 yılda neler yapmayı hedefliyorsun? Bize kısaca bahseder misin?

Öncelikli olarak fotoğraf ve video alanında kendimi geliştirip profesyonelleşmeyi hedefliyorum. Ayrıca daha çok seyahat etme fırsatımın olacağı bir iş kurmak istiyorum.

 

Teksinfatihli’yi Takip Etmek İsterseniz Aşağıdaki Linklerden Takip Edebilirsiniz…

İnstagram: www.instagram.com/teksinfatihli

Facebook: www.facebook.com/teksinfatihli

 

Eğer sizinde Teksin’e sorularınız varsa yorum olarak sorabilirsiniz.

 

Bu İçeriği Paylaş

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

KATKIDA BULUN

Sende Kamp Pusulası’na dilediğin içeriği ekleyebilirsin. Tek yapman gereken eklemek istediğin pusula için gerekli olan formu doldurman.

Bizi Sosyal Medyadan Takip Edin

Language Selection

DUYURULAR

Geri Bildirim Formu

Uygulamamızda yaşamış olduğunuz sorunları bize aşağıda ki formu doldurarak iletebilirsiniz. Yaşanan hataları en kısa sürede çözüme ulaştırmak için sizlerden geri bildirimlerinizi bekliyoruz.

Bu içeriği paylaş:

Kamp Pusulası doğaya çıkmak istediğiniz her yerde

Kamp Pusulası ailesinden hepinize merhabalar. 2017 yılında Instagram üzerinde @kampusulasi sayfası ile Türkiye’de ki kamp alanlarının tanıtımına başladıktan sonra yavaş yavaş büyüyerek buraya kadar geldik. Yaklaşık olarak 100.000 civarı bir kitleye ulaştık. Gelişen teknolojide aklımıza bir proje geldi. Neden herkesin cep telefonunda yer almıyoruz? Bildiklerimizi paylaşmıyoruz? Daha sonrasında üzerine düşündükçe herkesin aktif olabileceği bir platform oluşturmaya karar verdik. 

Şimdi geldiğimiz noktada Apple Store ve Google Play üzerinden mobil uygulamamızı indirerek, sizlerde bildiğiniz kamp alanlarını paylaşabilir, bu kamp alanları üzerine yorumlar yapabilir ya da blog yazılarımızı okuyabilir, bu yazılar üzerinde bu platform üzerinde tartışabilirsiniz. Daha kafamızda çok fazla düşünce var bu projeyi geliştirmek adına. Bu süreçte sizlerle birlikte kısa sürede büyüyüp gelişeceğimizi umuyoruz.

KAYDEDİLENLER

Daha önce kaydettiğiniz içerikleri burada bulabilirsiniz.