Bulgarian BG English EN French FR German DE Italian IT Portuguese PT Russian RU Spanish ES Turkish TR Ukrainian UK

Tüplü Dalış Yapacaklara Tavsiyeler

Tüplü Dalış Yapacaklara Tavsiyeler

BLOG İÇERİĞİ

Tüplü Dalış Yapacaklara Tavsiyeler

Herkesin faklı alanlarda hobisi vardır ve tüplü dalış ta bunlardan biridir. Suyun altında yüzeyden bağımsız şekilde soluma aparatları yardımıyla gerçekleşen tüplü dalış hakkında bilinmesi gereken pek çok şey vardır. Peki, bunlar nedir kısaca bir göz gezdirelim.

Tüplü Dalış Yapmadan Önce Dikkat Edilmesi Gerekenler

Tüplü dalış yapmak için öncelikle eğitim almanız gerekli fakat bu eğitime başlamadan önce kurslarda onun hakkına bilgi almalı ve size uygun olup olmadığını kendi içinizde test etmelisiniz. Eğitim alacağınız kursu seçerken çevrenizdekilerin deneyimlerinden faydalanmalısınız. Çünkü eğitim aldığınız kurs size bu kursu sevdirmekle nefret ettirmek arasındaki ince çizgidir. Tüplü dalışa yeni başlayacak olanlara uzmanlar tarafından deneme dalışı önerilmektedir. Bu deneyim sayesinde dalıp dalamayacağınız ya da dalıştan zevk alıp almayacağınızı da görmüş olursunuz. Deneme dalışını mutlaka bir uzmanla yapmanız gerektiğini ayrıca belirtmeme gerek yok sanırım.

Sağlığınız Her şeyden Önemli Bu Sebeple Gerekli Taramalardan Geçin

Deneme dalışından sonra dalmaktan keyif aldıysanız sırada hangi yüzme lisansını alacağınıza karar vermek var. Bunun için okulunuzu iyi seçmelisiniz. Tüplü dalışta eğitime başladıktan sonra hemen ekipmanları almak doğru değildir. Öncelikle bunları nasıl kullanacağınızı bilmeniz gerekmektedir. Önce kullanmayı öğrenin sonra satın alırsınız. Tüplü dalış hobisine gönül vermeden önce sağlığınız için problem oluşturmayacağından emin olmalı gerekli muayeneleri yaptırmalısınız. Unutmayın su altında su üstündeki kadar rahat değilsiniz. Solunum dâhil pek çok şeyi aynı anda kontrol etmek zorundasınız.

Sorun Yaşamamak ve İyi Bir Dalış İçin Eğitmene Kulak Verin

Dalış eğitiminin tamamlanıp sertifikanın alınmasının ardından yeni yerler keşfedilmesinin önünde engel yoktur. Ancak dalış yapılacak bölgede tekne kaptanının dalış yapılan alan hakkında verdiği bilgiler iyi dinlenmelidir. Böylelikle keşfin tadını çıkartacağınızı unutmamalısınız. Tüplü dalışta en önemli tavsiyelerden bir başkası ise tek başına dalış yapılmaması gerektiğidir. Dalış ben merkezli değil biz merkezli bir spordur bu sebeple partner ile beraber hareket edilmelidir. Tüplü dalışta dalmadan öne ekipmanların kontrolü yapılmalı ve her şeyden emin olduktan sonra dalış gerçekleştirilmelidir. Emin olmayan noktalarda kullanımla ilgili sorular sorulmalıdır. Dalışlarda pek çok sorunla karşılaşılabilir fakat bunların hepsi eğitmenle paylaşılmalıdır.

Dalış Sırında Ciddi Olun ve İşaretleri Takip Edin

Dalışlarda en sık yaşanan sorunlar kulak basıncını eşitlemedir. Bunu yapmak içinde ilk 10 metre yavaş ve dikkatli şekilde inilmelidir. Bu iniş sırasında eşitlemeye de dikkat edilmelidir. Tüplü dalış hatalarından biride işi fazla ciddiye almamaktır. Dalış ciddi bir iştir ve dalıştan bir gün önce sağlığınıza dikkat etmeli yedikleriniz ve içtiklerinizde kontrollü davranarak keyifli bir dalış deneyimi yaşayabileceğiniz unutmamalısınız. Dalışlarda en sık yapılan hatalardan bir bakası ise su altında garip hareketler yaparak yanlış yönlendirmeye sebep olmaktır. Ciddi tavrınızı takının ve eğitmeninizin söylediklerini kulak ardı etmeyin. Dalış ekipmanlarını hemen almasanız bile eğer bu işi sürekli yapmayı planlıyorsanız kişisel hijyen açısından kıyafet ve maskenizi satın alabilirsiniz.

Bu İçeriği Paylaş

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

KATKIDA BULUN

Sende Kamp Pusulası’na dilediğin içeriği ekleyebilirsin. Tek yapman gereken eklemek istediğin pusula için gerekli olan formu doldurman.

Bizi Sosyal Medyadan Takip Edin

Language Selection

DUYURULAR

Geri Bildirim Formu

Uygulamamızda yaşamış olduğunuz sorunları bize aşağıda ki formu doldurarak iletebilirsiniz. Yaşanan hataları en kısa sürede çözüme ulaştırmak için sizlerden geri bildirimlerinizi bekliyoruz.

Bu içeriği paylaş:

Kamp Pusulası doğaya çıkmak istediğiniz her yerde

Kamp Pusulası ailesinden hepinize merhabalar. 2017 yılında Instagram üzerinde @kampusulasi sayfası ile Türkiye’de ki kamp alanlarının tanıtımına başladıktan sonra yavaş yavaş büyüyerek buraya kadar geldik. Yaklaşık olarak 100.000 civarı bir kitleye ulaştık. Gelişen teknolojide aklımıza bir proje geldi. Neden herkesin cep telefonunda yer almıyoruz? Bildiklerimizi paylaşmıyoruz? Daha sonrasında üzerine düşündükçe herkesin aktif olabileceği bir platform oluşturmaya karar verdik. 

Şimdi geldiğimiz noktada Apple Store ve Google Play üzerinden mobil uygulamamızı indirerek, sizlerde bildiğiniz kamp alanlarını paylaşabilir, bu kamp alanları üzerine yorumlar yapabilir ya da blog yazılarımızı okuyabilir, bu yazılar üzerinde bu platform üzerinde tartışabilirsiniz. Daha kafamızda çok fazla düşünce var bu projeyi geliştirmek adına. Bu süreçte sizlerle birlikte kısa sürede büyüyüp gelişeceğimizi umuyoruz.

KAYDEDİLENLER

Daha önce kaydettiğiniz içerikleri burada bulabilirsiniz.